Wij geloven dat alles draait om balans. Naast het werk dus regelmatig sporten, gezond eten en voldoende ontspannen. Een gezonde lifestyle om (langer) te kunnen genieten van het leven…

Missie:

Onze missie is om mensen in beweging te krijgen, en ze plezier te laten krijgen in sporten zodat zij gezonder en gelukkiger ouder worden .Wij bieden sportieve activiteiten, voorlichting over gezonde voeding en lifestyle. Daarnaast is opbouwen van een Feel Fit 4 Life community (of “mienskip/ gemeenschap”) een belangrijke pijler waarin we activiteiten voor jong en oud organiseren; activiteiten die bijdragen aan stressreductie en saamhorigheid. Het Feel Fit 4 Life programma zoekt de samenwerking met anderen. Mèt elkaar zorgen we voor verbetering van de kwaliteit van ons leven.Diverse gemeenten in Nederland zijn ook bezig om een blue zone te worden. Laten we meedoen! Akkrum een blue zone!

Visie:

Onze visie: Akkrum een Blue zone

Op de wereld zijn een aantal regio’s waar mensen gemiddeld veel ouder worden dan in andere delen van de wereld. Wetenschappers deden onderzoek naar dit fenomeen en plakten blauwe stickers op de wereld kaart en zo werden deze gebieden “the blue zones” genoemd.

bz-kenmerkenUit Onderzoek bleek dat mensen die wonen in deze gebieden op de wereld (oa in Japan, Californië en Griekenland) een andere leefstijl hebben.

Wat opvalt is dat in de blue zones gezonde voeding met veel plantaardige producten een belangrijke rol speelt. Men eet Weinig vlees, maar veel bonen, groente en fruit. Mensen zijn daarbij vaak tot op hoge leeftijd nog actief in hun leven. Zij werken vaak nog in de tuin, of rondom huis. Ze drinken daarbij zeker ook regelmatig een wijntje op z’n tijd met familie en vrienden…

Veel stress is er niet, men neemt op tijd rust en geniet van een zinvol leven waarbij mensen zelfs op hoge leeftijd nog plezier in het leven hebben en zich zelf blijven uitdagen. ( voor meer info klik hier)

Het verschil met onze “westerse” levensstijl is dat wij veel voorbewerkt voedsel eten, welke veel vet, zout en suiker bevat. Ook nemen we vaak te veel hooi op onze vork en hebben het aldoor druk met ons werk, gezin en sociale verplichtingen. We ontspannen vaak te weinig waardoor depressie en burn out op loer liggen. Onze individuele samenleving zorgt er ook voor dat we ondersteunende relaties missen en we meer op onszelf gericht zijn. Deze westerse levensstijl zorgt voor de bekende welvaartziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten, waardoor mensen minder lang (gezond) leven.

Wij willen gaan werken aan een gezondere levens stijl. Het Feel Fit 4 Life programma kan daar een positieve bijdrage aan leveren.