“De manier waarop beide partners proberen de relatie te redden vergroot juist de relatiecrisis totdat een breuk onvermijdelijk is”

“Juist de manier waarop we streven naar liefde en geborgenheid vergroot onze eenzaamheid en afhankelijkheid”,

Jan Geurtz, auteur.


Wat zijn de kenmerken van een liefdesrelatie:

– Passie, aantrekkingskracht en liefde.

– Afhankelijkheid, van emotionele tot financiële.

– Toewijding, hoeveel tijd en aandacht heb je over voor de ander en zijn/haar problemen of verhalen.

– Intimiteit, je veilig genoeg voelen bij je partner om helemaal jezelf te durven zijn. Alles kunnen bespreken samen.

– Gezamenlijkheid, wat delen/hebben jullie (nog) samen.

Hebben jullie al deze aspecten? Of andersom wat mis je in jouw relatie. Laat bovenstaande op je inwerken en kijk er bij jezelf naar wat jij mist in jullie relatie. Ik ga graag met jullie in gesprek hierover. Meestal zit het probleem in gebrek aan communicatie en verbinding. Met z’n drieën gaan we werken aan de communicatie en gaan we proberen de verbinding te herstellen. Dit is de start van jullie therapie en onze reis samen. 


Waar lopen jullie tegen aan?

Mijn relatietherapie zal jullie helpen elkaar weer te vinden/begrijpen/accepteren. Ik hanteer geen onnodig lange werkwijze, we gaan samen concreet aan de slag om jullie weer, op een voor jullie juiste manier, in gesprek te krijgen. Om samen verder te kunnen halen we de druk er af tijdens onze eerste gesprekken zodat we daarna ons kunnen focussen op waar de echte knelpunten zitten. Vaak zijn stellen erg gevoelig voor factoren van buitenaf zoals bijvoorbeeld financiën, huishouding, affaire, familie, of ex-partners. Ook kan het zijn dat een meningsverschil over de opvoeding van jullie kinderen de relatie erg belemmert. Verlatingsangst of bindingsangst kan ook een grote rol spelen. Er zijn kortom altijd genoeg redenen te bedenken waarom jullie liefde even geparkeerd wordt en de aandacht volledig gevestigd wordt op het “probleem”. Ik help jullie graag om inzicht in elkaar te krijgen, de ander te begrijpen, dat laatste is vooral erg belangrijk. Maar ook om jouw eigen standpunt of gevoelens over te brengen op jouw partner. Wanneer je echt weet, zonder aannames, hoe jouw partner in elkaar zit binnen zijn eigen denkvermogen/wereld helpt dat jou te begrijpen waarom zij of hij een bepaalde reactie heeft. Elkaar beter leren begrijpen is samen verder kunnen……