Missie en visie

If you are looking for a little push and some motivation don’t wait any longer..

You are in the right hands

Uit eigen ervaring weten we hoe moeilijk het is om de discipline op te brengen om je elke week naar de sportschool te slepen. Veel ingewikkelde apparatuur, weinig begeleiding en afwisseling maken dat je vaak niet optimaal gebruik maakt van het trainingsuur.

Bij Feel Fit 4 Life staan spiegels en luxe uitrustingen niet centraal. Jouw eigen lichaam wel. Met behulp van een aantal eenvoudige fitness benodigdheden voer je verschillende oefeningen uit op verschillende locaties, waardoor geen training hetzelfde zal zijn!

Onze missie is om jou, ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid in beweging te krijgen, je plezier te laten krijgen in sporten zodat jij gezonder en gelukkiger ouder worden .Wij bieden sportieve activiteiten, voorlichting over gezonde voeding en lifestyle. FeelFit zoekt de samenwerking met anderen. Mèt elkaar zorgen we voor verbetering van de kwaliteit van ons leven. In een (wisselende) groep van 8-10 personen help je elkaar om net dát laatste stukje extra te doen, echter iedereen in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier. Bij FeelFit wordt je positief gestimuleerd om het beste in jezelf naar boven te halen; zowel jong als iets ouder. Iedereen kan aansluiten.

Naast de fysieke uitdagingen om fit te worden besteden we ook aandacht aan het bereiken van een optimale balans in je leven door het organiseren van voedingsworkshops, een introductieles yoga of een masterclass hardlooptraining.

FeelFitMembership brengt jou meer dan alleen training; It’s a lifestyle!

Onze visie; een Blue zone in Friesland! Op de wereld zijn een aantal regio’s waar mensen gemiddeld veel ouder worden dan in andere delen van de wereld. Wetenschappers deden onderzoek naar dit fenomeen en plakten blauwe stickers op de wereld kaart en zo werden deze gebieden “the blue zones” genoemd.

bz-kenmerkenUit Onderzoek bleek dat mensen die wonen in deze gebieden op de wereld (oa in Japan, Californië en Griekenland) een andere leefstijl hebben.

Wat opvalt is dat in de blue zones gezonde voeding met veel plantaardige producten een belangrijke rol speelt. Men eet weinig vlees, maar veel bonen, groente en fruit. Mensen zijn daarbij vaak tot op hoge leeftijd nog actief in hun leven. Zij werken vaak nog in de tuin, of rondom huis. Ze drinken daarbij zeker ook regelmatig een wijntje op z’n tijd met familie en vriende

Veel stress is er niet, men neemt op tijd rust en geniet van een zinvol leven waarbij mensen zelfs op hoge leeftijd nog plezier in het leven hebben en zich zelf blijven uitdagen.

Het verschil met onze “westerse” levensstijl is dat wij veel voorbewerkt voedsel eten, welke veel vet, zout en suiker bevat. Ook nemen we vaak te veel hooi op onze vork en hebben het aldoor druk met ons werk, gezin en sociale verplichtingen. We ontspannen vaak te weinig waardoor depressie en burn out op loer liggen. Onze individuele samenleving zorgt er ook voor dat we ondersteunende relaties missen en we meer op onszelf gericht zijn. Deze westerse levensstijl zorgt voor de bekende welvaartziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten, waardoor mensen minder lang (gezond) leven.

Iedereen wil werken aan een gezondere levensstijl. FeelFit wil daar een bijdrage aan leveren. Andere duurzame en bewuste initiatieven in akkrum zijn:

YogaYourDay; yoga door Paulien Dijkstra aan de Bourren 1.

De Streekboer.nl; samen naar een eerlijke voedselketen, afhaalpunt Jinshuzen 2.

Cocoon Concept store, authentiek, duurzaam, ecologisch verantwoord en eerlijk geproduceerde producten voor gebruik en woongenot, Kleef 6.

’t Kaashuys, delicatessen van de lokale kaas- en melkboeren, Buorren 43.