Missie en visie

If you are looking for a little push and some motivation don’t wait any longer..

You are in the right hands

Bij Feel Fit 4 Life staat de persoon altijd centraal.

Onze missie is om jou, ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid in beweging te krijgen, Dit kan zijn om jou/jullie goed na te laten denken over wat je nu echt graag wilt zodat jij/jullie gezonder en gelukkiger ouder worden .echter iedereen in zijn eigen tempo en op zijn eigen manier zonder druk. Bij FeelFit wordt je positief gestimuleerd om het beste in jezelf naar boven te halen.

Onze visie; een Blue zone in Friesland! Op de wereld zijn een aantal regio’s waar mensen gemiddeld veel ouder worden dan in andere delen van de wereld. Wetenschappers deden onderzoek naar dit fenomeen en plakten blauwe stickers op de wereld kaart en zo werden deze gebieden “the blue zones” genoemd.

bz-kenmerkenUit onderzoek bleek dat mensen die wonen in deze gebieden op de wereld (oa in Japan, Californië en Griekenland) een andere leefstijl hebben.

Wat opvalt is dat in de blue zones gezonde voeding met veel plantaardige producten een belangrijke rol speelt. Men eet weinig vlees, maar veel bonen, groente en fruit. Mensen zijn daarbij vaak tot op hoge leeftijd nog actief in hun leven. Zij werken vaak nog in de tuin, of rondom huis. Ze drinken daarbij zeker ook regelmatig een wijntje op z’n tijd met familie en vrienden.

Veel stress is er niet, men neemt op tijd rust en geniet van een zinvol leven waarbij mensen zelfs op hoge leeftijd nog plezier in het leven hebben en zich zelf blijven uitdagen, Het herkennen en uit de weg gaan van Stress en het waarom is een thema in onze gesprekken.

Het verschil met onze “westerse” levensstijl is dat wij veel voorbewerkt voedsel eten, welke veel vet, zout en suiker bevat. Ook nemen we vaak te veel hooi op onze vork en hebben het aldoor druk met ons werk, gezin en sociale verplichtingen. We ontspannen vaak te weinig waardoor depressie en burn out op loer liggen. Onze individuele samenleving zorgt er ook voor dat we ondersteunende relaties missen en we meer op onszelf gericht zijn. Deze westerse levensstijl zorgt voor de bekende welvaartziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten, waardoor mensen minder lang (gezond) leven.

Iedereen wil werken aan een gezondere levensstijl. FeelFit wil daar een bijdrage aan leveren.