Het FeelFit programma biedt afwisseling in de trainingen. Dit doen we door zo veel mogelijk verschillende oefeningen aan te bieden op de momenten dat jij traint. Het  kan zijn dat we naar buiten gaan om te trainen als bootcampers, of een circuittraining binnen organiseren als crossfitters, of we gaan het zwembad in om een FeelFitAqua training te gaan doen. Uitdaging , plezier en afwisseling in de trainingen zijn hierdoor gegarandeerd.

Met de FeelFitAqua trainingen als onderdeel van jouw reguliere trainingen, zijn we uniek in Friesland!

Waarom sporten we afwisselend ook in het zwembad? Bewegen in het water geeft een extra uitdaging doordat andere spieren die jij niet “standaard” inzet aangesproken worden; om je balans te houden bijvoorbeeld. Water heeft een natuurlijke weerstand wanneer je daar doorheen beweegt, hierdoor vraagt het trainen in het zwembad een andere focus en kracht dan het trainen “aan land”.

Door gebruik te maken van een AquaBoard bijvoorbeeld zullen jouw spieren de natuurlijke beweging van het water moeten volgen. Hierdoor zal je je meer focussen op de oefeningen, bestaande uit kracht, balans en uithoudingsvermogen. Balancerend op een AquaBoard is alles net een tikje lastiger, wat een extra dimensie aan je training geeft.

Daarnaast wordt er getraind met het eigen lichaam en foamgewichten in combinatie met de weerstand van het water. Oefeningen worden niet alleen in het water gedaan, maar ook aan de rand van het zwembad, zoals squats en abs. Zwembadtrainingen zijn ook uitermate geschikt voor als je een blessure hebt of als je rugpijn hebt omdat je onbelast kunt trainen in water.

De warmte in het zwembad maakt dat het niet eenvoudig zal zijn, maar des te meer zal je het gevoel ervaren dat je hard gewerkt hebt!

FeelFitAqua wordt gegeven in en rond het zwembad met eventueel gebruik van het AquaBoard. Neem een badpak of een korte sportbroek en sportshirt/-top, handdoek (kortom zwembadoutfit) standaard mee in je sporttas zodat je altijd kunt meedoen met FeelFitAqua!