De basis van elke training is de warming up. Met rek- en strekoefeningen maak je aan het begin van je training de spieren los. Daarna gaan we aan de slag met een Work out of the day( WOD) welke bestaat uit een aantal techniekoefeningen en rondes waarbij intensiteit wordt afgewisseld met rust. Je werkt met een groep van 8 tot 10 deelnemers in circuitvorm aan de trainingen.

Je zult vast even moeten wennen aan alle oefeningen en benamingen, maar dit went snel. We gebruiken een aantal basisoefeningen en materialen, in diverse combinaties. De afwisseling maakt het aantrekkelijk; elke training is anders en je traint alle spiergroepen.

De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Bij F eel Fit 4 Life gebruiken we een combinatie van trainingen die voortkomen uit crossfit principes. Deze manier van fitness combineert gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm.

Het doel van Feel fit F4 Life is om iedereen, ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo lang mogelijk fit en gezond te laten leven. Onder begeleiding van professionele trainer(s) en een fysiotherapeute, zal het team van Feel Fit 4 Life er alles aan doen om je fitter en sterker te maken. We trainen vanuit de fitnesszaal en het zwembad in Leppehiem en bij droog weer  zullen we ook een deel van de training buiten uitvoeren.